gedin_studio_logo_flat_high_pos

Permanent makeup i stockholm

Våra behandlingar för permanent smink är en enklare variant av tatuering som håller i ett par år och försvinner sedan.
Många som söker hjälp hos oss med sina ögonbryn har antingen plockat sönder dem eller är missnöjd med formen. Oavsett vilket gör vi alltid vårt bästa för att hjälpa dig att få snygga ögonbryn! BILDER ►

3d ögonbryn

4 olika metoder för ögonbryn

3D, Microblading
Vid 3Dbryn "Microblading" jobbar vi med ett manuellt verktyg där tunna streck ristas in i huden för att efterlikna brynhår. Färgen väljer vi utefter dina egna hårstrån för att det ska se naturligt ut. Önskar du tatuera med en mörkare nyans rekommenderar vi att du färgar dina bryn ca 1 vecka innan.
3Dögonbryn passar inte de med oljig hy, stora porer, ytliga blodkärl eller djupa rynkor i brynen. Strecken kan då flyta ut och bli suddiga och puderögonbryn är ett bättre alternativ som ser jämnare ut.
Hållbarheten för 3D microblading är upp till 3 år. Men påfyllning sker vanligtvis mellan 1-2 år efter.

3D, Maskin
3D ögonbryn går även att utföra med micropigmenteringsmaskin och hos oss är Sandra Edlund expert på det. Strecken görs med hjälp av en nål som jobbar in och ut i hög hastighet och gör små prickar i huden som bildar streck. 
Med maskinen blir strecken lite mjukare och eventuellt något tjockare än med microblading, men hållbarheten är längre och metoden är lite skonsammare för huden.
Hållbarheten för 3D ögonbyn är upp till 5 år. Men påfyllning sker vanligtvis mellan 1-3 år efter beroende på hudtyp mm.

Puderbryn
Puderögonbryn utförs genom att man skuggar in färgen i brynformen,  och det blir ej streck som vid 3D.
Det går att reglera täckningsgraden från väldigt lätt skuggat till mer ifyllda bryn och även med en såkallad "ombreeffekt". Valet diskuteras på behandlingen.
Med puderbryn kan man även täcka över en äldre bryntatuering. (obs! maila bilder iförväg för bedömning).
Hållbarheten är upp till 5 år, men påfyllning sker vanligtvis 1-3 år efter beroende på hudtyp mm.

Kombinerad teknik
Man kan även kombinera teknikerna mellan 3D och puderögonbryn, för att tex få fylligare effekt än med enbart 3D.

Är du osäker på vilken kosmetisk tatuering som passar dig bäst? Maila en bild på dina bryn + en kort förklaring så hjälper vi dig: info@gedinstudio.se

VIKTIGT ATT LÄSA !

Dagen innan ta det lugnt med:
Alkohol och solning


3 timmar innan behandling ska du unvika:
Koffein, ipren eller treo (alvedon går bra)

Du skall inte ha vid behandling :
- Ha en gammal bryntatuering (Skicka bilder iförväg för bedömning: info@gedinstudio.se)
- Vara gravid (ammande går bra men färgen kan släppa mer under läkningen)
- Äta blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (bla. aknemediciner).
- Ha sår, utslag, psoriasis, rosacea eller eksem på området.
- Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna
 (botox, laser, kemisk peeling mm.) 
- Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
- 18-årsgräns 

så går det till på en behandling

Behandlingen börjar med en konsultation där vi pratar om färg och form. Vill du komma på en separat konsultation iförväg går det att boka "separat konsultation", men detta är valfritt.
På behandlingen mäter vi och ritar upp brynen som en mall. Vi utgår efter linjer i ansiktet (se exempelbild) och ej för lång utanför dessa. Men även efter benstruktur och ansiktsform. Vi kan göra tjocklek och form efter dina önskemål. Men de måste fortfarande se balanserade ut i ditt ansikte!
Efter att mallen är klar läggs en bedövningssalva som får verka i ca 15 min, och efter det kan skapandet av dina bryn börja!
Majoritetat tycker att det känns ungefär som att noppa ögonbrynen, medans andra tycker att det gör ont, det är väldigt individuellt.

EFTERVÅRD

Efter att behandlingen är klar får du med dig instruktioner på hur du ska sköta dina ögonbryn, samt en liten burk salva. Du bör undvika all träning 24 timmar efter. Vid 3D bryn ska man även undvika vatten kommande 24 h.
Första veckan ska man undvika: direkt solljus (keps eller solglasögon skyddar), lång och varm dusch, bad i saltvatten, klorerat vatten, bastu, ansiktsbehandling och hård träning där du svettas mycket.
Första månaden ska man undvika: kemisk peeling, laser och andra starka behandlingar i pannan. Det går bra att vara i solen efter den första veckan, så länge du skyddar med SPF 50.

LÄKNING OCH ÅTERBESÖK

Samma dag som tatueringen är gjord kan du vara röd och svullen. Och upp till en vecka efter behandling kommer brynen att vara mörka!
Efter ett par dagar bildas färgskorpor som sedan lossnar 5-7 dagar efter.
Man kan tappa olika mycket av färgen under läkningsprocessen, men som sedan fylls i på det kostnadsfria återbesöket, mellan 30-60 dagar efter.
Vissa behöver ett 3:e besök "extra återbesök". Det skall då göras mellan 30-60 dagar från det sista besöket och kostar 600 kr.
 

slutresultat och hållbarhet

Slutresultatet efter läkning beror bla. på hudtyp, hudkvalitet, livsstil, skötsel, ålder och immunförsvar. Därför kan man aldrig lämna någon garanti på hur det kommer att se ut efter läkning. Tatueringen sätter sig i 2:a hudlagret och ej uppepå huden.
Det kan vara bra att titta på BILDER ► för att se hur det kan se ut både när det är nygjort samt efter läkning.
Hur länge en ögonbrynstatuering håller är högst individuellt. Alopeciakunder (håravfall) kan behöva komma tillbaka för påfyllning inom kortare tid än normalt då cellförnyelsen är snabbare.
Efter att du har varit hos oss en gång för ny behandling får du kommande år ta del av våra påfyllningspriser, för att fylla i färgen igen när den ljusnar.

kosmetisk tatuering

Utrustning

Färgerna vi tatuerar med är noga utvalda och av högsta kvalitet samt godkända hos Läkemdelsverket. De är fria från tungmetaller, gifter, parabener, samt allergi-eller cancerframkallande ämnen. Våran salong är godkänd hos kommunens miljö och hälsoenhet. Och vi använder självklart engångsförpackade nålar till våra behandlingar.
 

våra referenser

Vår personal är utbildade och certifierade samt godkända hos branschorganisationerna SEYF och SAHM.

Olika artiklar och blogginlägg om oss:
Aftonbladet Plus: Niina fick nya fina bryn och Så får du perfekta bryn på en halvtimme.
Blogginlägg från Hanna Sjöström (naturligtsnygg.se): Kolla in mina nya ögonbryn
Blogginlägg från Helen Torsgården (skönhetsbloggare): Jag har tatuerat ögonbrynen, och Uppdatering om ögonbrynstatuering
Må Bra: Chansa inte välj ett proffs
Blogginlägg från Cissi Wallin (tv-och radioprofil): Nya brynen! och Nya brynen - så gick det
Blogginlägg från Kitty Jutbring (tv-profil): Jag har ÖGONBRYN!

kontakt och bokning

Har du fler frågor, vänligen maila: info@gedinstudio.se. eller via kontaktformuläret >
Vi erbjuder även tatueringsborttagning för ögonbryn med laser. Läs mer tatueringsborttagning här->

Bokning görs här: