gedin_studio_logo_flat_high_pos

GEDIN STUDIO BLOGG - Av Ulrika Gedin

Efter månader av planering börjar en hel del saker bli klara vad gäller vår nya skola för Permanent Makeup. Här följer en första presentation av hur allting startade!

Vi heter Sandra Edlund och Ulrika Gedin och har jobbat med Permanent Makeup sedan flera år tillbaka och har en hel säck full av erfarenheter och kunskaper.
I samband med att Permanent Makeup (PMU) blivit så populärt har vi märkt hur viktigt det är med bra utbildningar på marknaden. Därför startade vi vårt nya utbildningsföretag och skola, Edlund & Gedin PMU Academy.
Där vi kommer kunna erbjuda Er något unikt inom Permanent Makeuputbildning.

Vår nya hemsida har precis slagit upp portarna och där kan ni läsa mer om våra utbildningar och vad som ingår i våra kurser: www.pmuacademy.se
 

Hur hittade vi varandra och vilka är vi?

Vi är båda 2 företagsamma kvinnor med en estetisk och kreativ bakgrund. Vi har dock helt olika erfarenheter när det kommer till utbildning i bagaget och gått olika vägar som lett till där vi är idag. Det ser vi som något positivt då vi får mer erfarenheter och kunskaper att utbyta. Tillsammans har vi tagit godbitarna och utvecklat vår egna teknik som vi är väldigt stolta över.

Sandra – född 1983. Bor i Eskilstuna och driver salong Cosmetink. Jobbar med micropigmentering dvs jobbar med maskin sen 2011. Utför behandlingarna:  3D bryn, puderbryn, ombrebryn, kombobryn, tunn eyeliner (fransmarkering) & läppar.

Ulrika – född 1984. Bor på Lidingö och driver Gedin Studio. Började sin utbildning 2014 med microblading där hon utför behandlingar med manuellt verktyg för 3D bryn. Jobbar nu även med maskin för att kunna bredda sitt utbud för olika kunder och erbjuder puderbryn, ombrebryn, kombobryn, tjock eyeliner med vinge & läppar.

Vi hittade varandra i den stora cybervärlden där Ulrika följde Sandras blogg för många år sedan, som var en av de första och enda PMU bloggarna i Sverige.
Sandra ramlade sedan in på Ulrikas instagramkonto och glädjes åt de fina resultaten med en positiv kommentar ”keep up the good work” och tumme upp. På den vägen är det!

Att vi då skulle veta att vi idag skulle driva företag ihop hade vi aldrig kunnat ana. Men där står vi idag vilket känns fantastiskt. Vi delar samma värderingar och vet vad som krävs för att driva ett företag framåt.
Den som tror att något kommer gratis har helt fel. Vi drivs framåt hela tiden och nöjer oss aldrig.
Att vara hungrig och nyfiken är en av våra starkaste egenskaper som egna företagare.

Mer om våra tidigare utbildningar och erfarenheter kan ni läsa om under OM OSS på vår nya hemsida www.pmuacademy.se

Nu är året början på 2018 och vi öppnar upp denna utbildning tillsammans och hoppas vi kommer träffa flera härliga elever som antingen vill starta en helt ny karriär eller utöka sina tidigare kunskaper.

Kika runt på vår nya sida och hör gärna av er om det är några frågor eller funderingar!
 
Varma Hälsningar, Sandra Edlund och Ulrika Gedin
 

Läs hela inlägget »

Vi börjar med en liten summering av 2016 då det hände en hel del i företaget. Den stora händelsen var uppbyggandet av en helt ny salong. Vi fick möjligheten att ta över en lokal på 122 kvm på välkända Valhallavägen med bra förbindelser både till tunnelbana, buss och pendeltåg. Men även med parkeringsmöjligheter och möjlighet med en promenad till Stockholm Centrum på 10-20 minuter (beroende på var i centrum). Problemet var att lokalen var en gammal Pub så mycket behövde göras, istort sett en helomfattande ombyggnad av väggar, tak och golv och helt ny planritning. Men efter 2 månaders intensivt byggande med som mest 10 byggare i lokalen samtidigt stod den nya salongen till slut klar i Oktober.
Med ett större vänterum, reception och kundtoalett, 5 enskilda behandlingsrum med allt som behövs i hygienväg, personaltoalett, kök och ett helt nytt ventilationssystem och larmsystem. Var vi nöjda med resultatet och kunderna likaså.
Och med större lokal kunde vi även uttöka verksamheten med ytterligare personal för att erbjuda fler tjänster bland annat inom Botox, fillers, fransförlängning och Lash Lift.
För mig slutade året fulländat på ett mer personligt plan då jag födde en liten flicka den 17 December, vår fina "lillasyster" Stella.
 

2017 började för mig med 3 månaders mammaledighet innan jag i Mars var tillbaka för att ta hand om mina kunder igen. 65 % av de jag tog emot 2017 är återkommande "gamla" kunder från 4 år tillbaka,  vilket jag är oerhört glad för och bevisar att de är nöjda och vill komma tillbaka. Övriga är nya kunder som jag även försöker hinna ta emot. Väntetiderna blev något längre detta år då jag även varit till hälften mammaledig och även hade en ännu större salong att ta hand om och allt bakom kulisserna som tilkommer.

För de som är nyfikna innebär det bla marknadsföring av salongen och övriga 5 kollegorna, kundservice (ca 30 mail om dagen), bokningar och ombokningar, inköp av material till salongen och kontakt med leverantörer, löpnade dagliga uppdateringar och underhåll av sociala medier såsom facebok och instagram men även hemsida och bokningssida. Kontroll av personalens arbetskvalitet och resultat. Salongens renlighet och hygienstatus. Kontakt med läkemedelsverket och kommunens miljö och hälsoenhet.Allt ska löpa på och viktigast av allt är våra kunders nöjdhet! 

Och när året summerats har omsättningen gått i en fin positiv kurva och jag själv har lyckats utföra totalt 477 behandlingar under året.

Övrigt som skett under 2017 i företaget:
- Ny webshop har öppnats 
- Nya tjänster såsom fransförlängning och lashlift har införts
- Nya produkter till försäljning i salongen bla. Nanolash, Tan Can och Grande Lips
-Ny receptionisttjänst (växel) för service vid bokningar
-Ulrika har gått 2 vidareutbildningar
-Diana har gått 3 vidareutbildningar
-Sandra har gått 1 vidareutbildning
-Vi har tagit in och testat och bytt ut arbetsmaterial (vi vill alltid jobba med det senaste, säkraste och bästa produkterna!)
-Vi har varit värdar för en masterclass inom eyeliner och läppar med Andrea Toth (välkänd tränare från england).
-Daniel har deltagit på 2 mässor med vår lasermaskin
-Vi har omskrivits i 3 bloggar och 1 tidningsartikel
-Vi har varit sponsorer på 1 gala
-Vi har uppnått 14 600 följare på instagram
- 3 244 följare på facebook
- 91 913 besök på hemsidan
- 1 944 bokningar
 

2017 slutar med 1 rolig nyhet och 1 tråkig nyhet.
För några veckor sedan stod en kran på i ett intilliggande rum (inte vår lokal). Men som resulterade i en översvämmning av vatten i hela vårat vänterum och reception samt kundtoalett. Vårat golv drog åt sig vatten och gipsväggar likaså. Resultatet är nu ett förstört vågigt golv i halva lokalen samt fuktskador i både underliggande golv och 4 väggar. Enligt undersökningar från försäkringsbolagets tekniker kommer vi någon gång under 2018 behöva stänga salongen i minst 6 veckor och behöva riva hela receptionen, vänterummet och toaletten (golv och väggar) för att torka ur och sedan bygga nytt. När detta kommer ske vet vi inte ännu och vi vill helst förtränga det en liten stund till. Men mer information om detta kommer när vi vet när detta måste ske.

En rolig nyhet är dock att jag ihop med min kollega Sandra Edlund startat ett nytt bolag inom utbildning. Vi kommer under våren 2018 komma med ett helt nytt kursutbud inom Permanent makeup då vi tycker att en ordentlig och grundlig sådan saknas på marknaden nu. Vi är övertygade om att det kommer att bli någonting alldeles extra och som vi kan fortsätta att bygga på åratal framöver. Med min erfarenhet inom manuell teknik (microblading) och Sandras inom micropigmentering (maskin) kommer vi kunna tillföra ännu mer kunskap inom branschen. Hemsida, kursutbud och kursmaterial är under uppbyggnad men lanseras inom kort. Vill du anmäla ditt intresse kan du göra det på: info@pmuacademy.se

Övriga nyheter för 2018 är bland annat att vi kommer ta in världens främsta lasermaskin för borttagning av hår, samt att vi i Februari är värdar för en utbildning för PhiLings. Helt nya och revolutionerande hudvårdsbehandlingar mot ärr och rynkor som våra terapeuter Daniel och Sandra kommer att utbilda sig i. Men vi vet av erfarenhet att 2018 kommer fyllas med mycket mer än så, så håll utkik genom att följa oss på instagram eller facebook!

Vi vill även passa på att tacka alla våra fina kunder som varit hos oss under året. Vi är enormt tacksamma för era bokningar och eran värme och entusiasm när ni kommer till oss för att få en av våra behandlingar! Stort tack och på återseende!

Läs hela inlägget »
. .


Just nu har vi ca 10 tatueringsborttagningar i veckan av ögonbryn! Och det blir bara mer och mer och värre och värre. Sedan microblading blev populärt har det ploppat upp nya utförare i varje gatuhörn. Och vet du som kund vilka lagar och regler som gäller för att få tatuera någon i ansiktet i Sverige? Inga som helst!!!! 

Många mailar mig och frågar? Kan jag få gå kurs hos dig? Nej svarar jag! Jag har endast jobbat i 3 år. (jag vill minst ha jobbat i 4 år innan jag börjar lära ut. Jag har fortafrande massor att lära).
Vet ni vilka regler som gäller för att få utbilda nån annan i detta i Sverige? Inga regler alls!!!! En nyutbildad kan börja utbilda en annan i detta efter 1 vecka utan att det är olagligt! Och det förekommer hela tiden... Att nyutbildade utbildar nya är det stora problemet. För då finns inte kunskapen!

Just nu bjuder in tränare från utlandet för att de ska kunna vidareutbilda de som redan är utbildade! Nu på tur står en av englands bästa tränare. Jag har mailat till alla som jobbar i sverige med en inbjudan. Men vad händer då? Jo väldigt få är intresserade av att betala för en vidareutbildning. För de har ju redan gått en kurs!? (När alla egentligen skulle behöva gå minst 2 till om året)....

Idag fick vi lasra bort de fulaste brynen någonsin på en cancersjuk patient som varit hos en riktig klåpare! Hon mår oerhört dåligt både av hennes ögonbryn och av sin sjukdom.

Varför ser marknaden ut såhär då? Mycket pengar att tjäna både som utförare och utbildare. Detta är en populär behandling som många kunder vill göra. (Helst till så billigt pris som möjligt). Och det finns FÅ bra utbildningar i sverige. Certifieringen är inte reglerad, det finns ingen standard och ingen kontroll. (jag kan skriva ihop ett certifikat här på datorn nu och skriva ut det och ge till vem som helst!). Inga regler och inga lagar vem som får utföra detta. Och värst av allt? 
Du som kund har ingen som helst försäkring eller rätt till ersättning om du drabbas av ett dåligt utfört arbete!

Mvh/ Ulrika Gedin

(Jag är utbildad makeupartist sedan 2009 och gick sedan över till Permanent makeupartist 2014. Alltså efter 5 år av färglära, symmetri, makeup och koll på det mänskliga ansiktet. Innan jag började tatuera in smink på någon! För övrigt har jag själv gått en värdelöst dålig utbildning i microblading (hos Taffy) följt av flera dåliga vidareutbildningar. Så jag har fått lära av mina egna misstag tills jag helt enkelt utvecklade min egen teknik. Och fick sedan utforska världsmarknaden, vilket jag gör dagligen,  efter de bästa produkterna och verktygen.)

 

Läs hela inlägget »