gedin_studio_logo_flat_wide_neg

ett första inlägg i förtvivlan

. .


Just nu har vi ca 10 tatueringsborttagningar i veckan av ögonbryn! Och det blir bara mer och mer och värre och värre. Sedan microblading blev populärt har det ploppat upp nya utförare i varje gatuhörn. Och vet du som kund vilka lagar och regler som gäller för att få tatuera någon i ansiktet i Sverige? Inga som helst!!!! 

Många mailar mig och frågar? Kan jag få gå kurs hos dig? Nej svarar jag! Jag har endast jobbat i 3 år. (jag vill minst ha jobbat i 4 år innan jag börjar lära ut. Jag har fortafrande massor att lära).
Vet ni vilka regler som gäller för att få utbilda nån annan i detta i Sverige? Inga regler alls!!!! En nyutbildad kan börja utbilda en annan i detta efter 1 vecka utan att det är olagligt! Och det förekommer hela tiden... Att nyutbildade utbildar nya är det stora problemet. För då finns inte kunskapen!

Just nu bjuder in tränare från utlandet för att de ska kunna vidareutbilda de som redan är utbildade! Nu på tur står en av englands bästa tränare. Jag har mailat till alla som jobbar i sverige med en inbjudan. Men vad händer då? Jo väldigt få är intresserade av att betala för en vidareutbildning. För de har ju redan gått en kurs!? (När alla egentligen skulle behöva gå minst 2 till om året)....

Idag fick vi lasra bort de fulaste brynen någonsin på en cancersjuk patient som varit hos en riktig klåpare! Hon mår oerhört dåligt både av hennes ögonbryn och av sin sjukdom.

Varför ser marknaden ut såhär då? Mycket pengar att tjäna både som utförare och utbildare. Detta är en populär behandling som många kunder vill göra. (Helst till så billigt pris som möjligt). Och det finns FÅ bra utbildningar i sverige. Certifieringen är inte reglerad, det finns ingen standard och ingen kontroll. (jag kan skriva ihop ett certifikat här på datorn nu och skriva ut det och ge till vem som helst!). Inga regler och inga lagar vem som får utföra detta. Och värst av allt? 
Du som kund har ingen som helst försäkring eller rätt till ersättning om du drabbas av ett dåligt utfört arbete!

Mvh/ Ulrika Gedin

(Jag är utbildad makeupartist sedan 2009 och gick sedan över till Permanent makeupartist 2014. Alltså efter 5 år av färglära, symmetri, makeup och koll på det mänskliga ansiktet. Innan jag började tatuera in smink på någon! För övrigt har jag själv gått en värdelöst dålig utbildning i microblading (hos Taffy) följt av flera dåliga vidareutbildningar. Så jag har fått lära av mina egna misstag tills jag helt enkelt utvecklade min egen teknik. Och fick sedan utforska världsmarknaden, vilket jag gör dagligen,  efter de bästa produkterna och verktygen.)

 

Kommentera gärna: