gedin_studio_logo_flat_wide_neg

så har vi påbörjat 2020!


Ännu ett år har passerat fort förbi. Tänk vad fort åren går och vad mycket som hinner händer under ett helt år. Jag tycker att det är kul att summera varje år för att framförallt påminna mig själv om alla nyheter, kurser och andra roligheter som hänt i salongen under året som gått! Då företaget och salongen är en stor del av mitt och även min familjs liv.
 

En av många makeuper från min tid som "vanlig" makeupartist.
En av många makeuper från min tid som "vanlig" makeupartist.

Gedin Studio firar 10 år
För ett år sedan började vi med att fira Gedin Studio 10 år! För 10 år sedan i Januari 2009 skapade jag min hemsida för mitt nya företag "The Gedin Studio". Jag erbjöd makeup och håruppsättningar till fest och bröllop efter att ha gått en makeuputbildning på Art Of Makeup School. Åren gick och jag jobbade mycket med bröllop där jag frilansade och åkte runt till olika slott, kyrkor och hotell för att styla bruden och hennes följe. Jag tog emot för konsultationer inför bröllopet bland annat i en salong i Sundbyberg där jag hyrde plats, men även i en egeninredd studio i ett Hantverkshus på min hemort Lidingö. Samtidigt jobbade jag även på Åhlens Citys sminkavdelning där jag lärde mig det mesta om mineralmakeup som diskansvarig på Bare Minerals.
 

1 av många brudar jag stylade under en tid om 7 år.
1 av många brudar jag stylade under en tid om 7 år.


Åren gick och blandat med barnafödande och utbildningar kom jag senare även att erbjuda andra skönhetsbehandlingar såsom manikyr, fransförlängning, Spraytan och Kosmetisk tatuering. En av dessa inriktningar blev mer populär än de andra och jag blev snabbt fullbokad i schemat. Som en av de första som började med 3D bryn i Sverige var det bryn i full fokus. Och det har det nu varit de senaste 6 åren. Följt att diverse påbyggnadskurser, testande av nya produkter och maskiner och flytt till större salong så är vi där vi är dag. En skönhetssalong på Valhallavägen i Stockholm där jag får arbeta tillsammans med 5 till kollegor, bland dem min man Daniel. 

12 år som par, 6 år som gifta, 2 flickor 3 och 8 år gamla =)
12 år som par, 6 år som gifta, 2 flickor 3 och 8 år gamla =)


Nu en snabb tillbakablick på året som gått!
I Maj gick jag vidare med ett tidigare utbildningsprojekt men nu i egen inriktning; Gedin Studio Academy. Där jag erbjuder privatkurser till blivande eller redan utbildade permanent makeupartister. Där delar jag min kunskap som jag fått både från mitt makeupartistyrke, egenföretagande men såklart från de kurser och de behandlingar jag själv fått erfarenhet ifrån. 

I samband med detta blev jag är återförsäljare av ett av världens populäraste märken; Perma Blend. Detta har vi jobbat vidare på under året och vi har nu mycket kunder på andra salonger som också upptäckt hur bra dessa pigment är och handlar av oss i vår nya fina webshop.
Men för att hinna med allt detta behövdes hjälp! Och då vi funderat länge på en receptionist så anställdes en kombinerad receptionist/assistent för att jobba med blandade saker i salongen. I augusti välkomnade vi Josephine Lones! En superduktig och kompetent tjej på bara 21 år.

Josephine och Ulrika
Josephine och Ulrika


Men vi får inte gå händelserna för långt i förväg för lite annat hann också hända på våren/sommaren. Bland annat hade vi äran att ha min gamla elev Sara Berg hos oss en tid. Hon utförde permanent makeup på ögonbryn i ett par månader. Sedan bar det av hem till Borlänge igen och egna salongen.
I våras hade jag även en trevlig kund vid namn Tina, som berättade att hon var injektionssjuksköterska med egen klinik i Nynäshamn. TYyärr hade vi inte riktigt tid och plats för någon sådan behandling hos oss just då. Men tanken fanns ändå och vi hade en del som efterfrågat just denna typ av behandlingar. När hösten närmade sig hörde Tina av sig och undrade om vi inte ändrat oss. Och det hade vi =) Nu hade vi utrymme för att erbjuda även dessa behandlingar igen, efter att ha haft uppehåll i ca 1 år. Så två gånger i månaden har vi duktiga och trevliga Tina Löfstrand på plats i salongen och man kan bli slät och fin med hjälp av lite Botox och Fillers.
 


Under våren tog vi även in två nya hudvårdsmärken; Priori och Reviderm. Två högkvalitativa märken med mycket forskning bakom. Till Reviderm hör även Skinneedling och denna maskin ersatte då vår förra MIcroneedlingmaskin. 

Vi har även hunnit med att gå lite kurser. I April hade vi Olga från Ukraina hos oss som lärde ut sin teknik inom puderbryn, smokey eyeliner och Aquarelle Lips.
Vår hudterapeut Sanna har fått utbidning inom hudvårdsmäkena Priori samt Reviderm för att få ut så mycket som möjligt under behandlingar med dessa två.

Hos oss har vi också hållt egna kurser där jag utbildat inom permanent makeup och Daniel har tillsammans med Sofie Lönn utbildat inom Plasma Lift. Plasma Lift Nordic är vårt egna exklusiva märke från tyskland.

Vi har även utformat och börjat skicka iväg nyhetsbrev 1 gång i månaden. Där vi berättar lite om olika behandlingar, nyheter och erbjudanden. 

Vi har jobbat på den grafiska profilen för en mer enhetlig layout. Fokus har varit på huvudfärgerna Svart och Guld. 


Lite siffror och annan kul info:
- 45% nya kunder under året. Vilket betyder att 55% är trogna och nöjda kunder som vill komma tillbaka vilket är kul!
- Vi har haft sammanlagt 1 444 stycken behandlingar.  Där Daniel vann med hela 419 kunder.
- Vi har haft 4 bloggare (samarbeten) hos oss under året bland annat Youtubern Jasse och profilen Farao Groth hos oss. 
- Vi har 18.600 följare på Instagram och 3.377 på Facebook.
-Besök på hemsidan 89.600 st 
-Nya tjänster under året; Skineedling från Reviderm. Aquarelle Lips och Smokey eyeliner inom permanent makeup. Ansiktsbehandlingar från Priori. Botox och Fillersbehandlingar. 
- Ny webshop för professionella utövare inom permanent makeup och Plasma Lift.
 

Diana, Daniel, Josephine, Sanna, Tina och jag Ulrika
Diana, Daniel, Josephine, Sanna, Tina och jag Ulrika


LIte tråkiga och jobbiga saker har såklart också hänt under året då framförallt jag blev sjukskriven i våras för utmattningssyndrom. Efer 3 månaders heltidssjukskrivning har jag endast jobbat halvtid under höst/vinter. Det går upp och ner men jag lär mig förhoppningsvis något på vägen.
Diana har också haft ett litet kämpigt i år efter många år av slit så hon har också jobbat lite på halvfart...

Vi hoppas att vi hittar ny energi nu när ljuset börjar komma tillbaka , så att vi kan fortsätta leverera massa härliga och bra behandlingar även kommande år framöver.

Tack för ert stöd under året! Låt 2020 komma med massa roliga nyheter och underbara möten med våra kunder!

MVH/Ulrika Gedin
PS. Följ oss här på instagram där du även kan ta del av en liten video med samlade bilder på allt som hänt under året!  

Kommentera gärna: