gedin_studio_logo_flat_wide_neg

BOTOX

Angelica Bauer - Leg Specialistsjuksköterska Angelica Bauer - Leg Specialistsjuksköterska

Vistabel
Vistabel är ett typ av Botox (Botulinumtoxin Typ A) och används vid estetiska behandlingar. Botulinumtoxin Typ A är ett ämne som tillfälligt minskar muskelns funktion och används för rynkreducering och ges som en injektionsbehandling. Genom mindre muskelaktivitet och att din mimik dämpas – exempelvis i pannan, mellan ögonbrynen och/eller vid sidan av ögonen - blir huden slätare och åldrandet avstannar under den tiden som botoxen sitter i.

Områden för behandling är främst:
* Glabella (bekymmersrynkan mellan ögonbrynen)
* Pannrynkor
* Kråksparkar (rynkor och fina linjer vid sidan av ögonen)
* Ögonbrynslyft
* Behandling av Spänningshuvudvärk/Tandgnissling/spänningar i käken
* ”spänd haka”
* Rökrynkor ovanför läppen
*Bunny Lines (Rynkor bredvid näsrygg)

kostnadsfri medicinsk konsultation

Vid konsultationen kommer du att bli fotograferad i olika vinklar för att lättare kunna föra en diskussion kring de behov som just du har. Du kommer dessutom att få tips och råd om olika typer av behandlingar och vad som bäst lämpar sig för just dig. Tidsdisposition och prisförslag för just dina behandlingar gås också igenom. Det är viktigt att du under konsultationen lyfter fram dina förväntningar. Konsultationen varar i 15-30 min.

Botox

ANGELICA BAUER - Kontakt och Bokning
Ett antal dagar i månaden gästas vi av Angelica Bauer, som utför Botox samt Fillersbehandlingar hos Gedin Studio. Angelica är Leg Specialistsjuksköterska med många års erfarenhet inom intensivvården och ambulanssjukvården. Hon driver annars kliniken Bauer Clinic i Linköping. Mer information om Angelica Bauer och hennes behandlingar finner ni på hennes hemsida.

Kontakt: info@bauerclinic.se
Bokning: bauerclinicsthlm.bokadirekt.se
Hemsidawww.bauerclinic.se

botox stockholm

vanliga frågor

Hur mycket Botox behöver jag?
Mängden preparat som används under behandling är väldigt individuell. Det beror på hur området som ska behandlas ser ut samt vilket resultat kunden är ute efter. En konsultation är därför lämplig där vi tillsammans tittar på vilket område du vill behandla.

Är det något jag behöver känna till innan behandlingen med Botox Vistabel?
Undvik att använda läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra NSAID-preparat som exempelvis Ipren, voltaren mm (med smärtstillande, febernedsättande eller inflammationsdämpande effekter) några dagar innan behandling. Detta minskar risken för blåmärken och blödning vid injektionsstället. Vi gör ej behandlingen på gravid eller ammande. Ej heller på någon under 18 år.

Hur går en Botoxbehandling till?
En Vistabelbehandling är enkel och görs snabbt. Full effekt av behandlingen ses först efter 12-14 dagar. Vistabel injiceras under huden i muskeln för att tillfälligt relaxera muskelns funktion. Injektionen tar inte lång tid (cirka 5 - 15 minuter) beroende på hur många ställen som behandlas.

Varför göra Botox hos er?
Angelica är leg specialistsjuksköterska. Vilket betyder att hon bla. Har fysiologisk kunskap om kärl, nerver och muskler. Dessutom kunskap inom medecin och injektioner. Hon har arbetar inom intensiven och ambulansen ett antal år. Det är viktigt att gå till någon som är  ordentligt utbildad. God kunskap om musklerna och nerverna så att man injicerar rätt. Annars kan man förlama fel muskel och få facialispares ex. Hängande mungipa eller ögon och bli sne i ansiktet. Även produktkännedom och fortlöpande utbildning är viktigt.

Vilka reaktioner kan uppstå efter behandlingen med Botox Vistabel?
Direkt efter behandlingen kan det behandlade området bli lite rött och svullet pga. nålsticken. Detta försvinner vanligtvis inom ett par dagar. Svullnad och blåmärken kan också uppstå i samband med behandling och är en omöjlighet att undvika. Svullnaden avtar successivt för varje dag medans blåmärket kan vara i upp till två veckor innan det försvinner helt.
Efter behandling med Vistabel kan huden vid det behandlade området upplevas lite ojämn och knölig precis timmarna efter injektionen. Patienter har även upplevt lite lätt huvudvärk/spänningshuvudvärk några timmar upp till några dagar efter utförd behandling vilket är helt normalt då injektionen givits intramuskulärt.

Gör behandlingen ont?
Det är väldigt individuellt beroende på hur smärtkänslig man är. Många tycker inte att det gör ont alls medan andra tycker tvärtom. Injektionsnålen vid Vistabel behandling är mycket tunn, men kan upplevas som en svidande känsla likt ett getingstick vid injicering av toxinet. Alla erbjuds en bedövning innan behandlingen om man vill.

Kommer jag se skillnaden direkt?
Nej, Vistabel har en arbetande och successiv effekt i muskeln upp till 14 dagar efter behandlingsillfället. Den allra första förändringen brukar synas först efter 4-6 dagar och fortsätter sedan till full effekt kan ses först efter 12-14 dagar.

Hur länge varar effekten?
Detta är också väldigt individuellt och går på förhand inte att säga den exakta hållbarheten för just dig.
Effekten av botulinumtoxin varar i upp till 4 månader och försvinner successivt under den tiden.
Det måste gå minst 3-4 månader mellan varje behandling av Vistabel för att inte riskera att bli immun mot läkemedlet. Kunder upplever att för varje behandling med Vistabel så varar effekten längre och längre för varje gång.

Vad är viktigt att tänka på efter behandling med Vistabel?
Undvik att röra vid instickstället och de behandlade området, massera ej behandlat område för att undvika att preparatet flyttar sig från önskat område. Undvik krämer och make up de första 12 timmarna efter behandling för att minska infektionsrisk.
Undvik överdriven mimik närmaste 12 timmarna efter behandling, låt läkemedlet arbeta i lugn och ro i muskeln för bästa möjliga resultat.
Du bör avstå från högintensiv fysisk aktivitet under samma dag som injektionen för att inte öka på blodcirkulationen och därmed risk att flytta läkemedlet från önskat område.