gedin_studio_logo_flat_wide_neg

GEDIN STUDIO BLOGG


Av Ulrika Gedin, Permanent makeupartist och ägare av Gedin Studio.


Ännu ett år har passerat fort förbi. Tänk vad fort åren går och vad mycket som hinner händer under ett helt år. Jag tycker att det är kul att summera varje år för att framförallt påminna mig själv om alla nyheter, kurser och andra roligheter som hänt i salongen under året som gått! Då företaget och salongen är en stor del av mitt och även min familjs liv.
 

En av många makeuper från min tid som "vanlig" makeupartist.
En av många makeuper från min tid som "vanlig" makeupartist.

Gedin Studio firar 10 år
För ett år sedan började vi med att fira Gedin Studio 10 år! För 10 år sedan i Januari 2009 skapade jag min hemsida för mitt nya företag "The Gedin Studio". Jag erbjöd makeup och håruppsättningar till fest och bröllop efter att ha gått en makeuputbildning på Art Of Makeup School. Åren gick och jag jobbade mycket med bröllop där jag frilansade och åkte runt till olika slott, kyrkor och hotell för att styla bruden och hennes följe. Jag tog emot för konsultationer inför bröllopet bland annat i en salong i Sundbyberg där jag hyrde plats, men även i en egeninredd studio i ett Hantverkshus på min hemort Lidingö. Samtidigt jobbade jag även på Åhlens Citys sminkavdelning där jag lärde mig det mesta om mineralmakeup som diskansvarig på Bare Minerals.
 

1 av många brudar jag stylade under en tid om 7 år.
1 av många brudar jag stylade under en tid om 7 år.


Åren gick och blandat med barnafödande och utbildningar kom jag senare även att erbjuda andra skönhetsbehandlingar såsom manikyr, fransförlängning, Spraytan och Kosmetisk tatuering. En av dessa inriktningar blev mer populär än de andra och jag blev snabbt fullbokad i schemat. Som en av de första som började med 3D bryn i Sverige var det bryn i full fokus. Och det har det nu varit de senaste 6 åren. Följt att diverse påbyggnadskurser, testande av nya produkter och maskiner och flytt till större salong så är vi där vi är dag. En skönhetssalong på Valhallavägen i Stockholm där jag får arbeta tillsammans med 5 till kollegor, bland dem min man Daniel. 

12 år som par, 6 år som gifta, 2 flickor 3 och 8 år gamla =)
12 år som par, 6 år som gifta, 2 flickor 3 och 8 år gamla =)


Nu en snabb tillbakablick på året som gått!
I Maj gick jag vidare med ett tidigare utbildningsprojekt men nu i egen inriktning; Gedin Studio Academy. Där jag erbjuder privatkurser till blivande eller redan utbildade permanent makeupartister. Där delar jag min kunskap som jag fått både från mitt makeupartistyrke, egenföretagande men såklart från de kurser och de behandlingar jag själv fått erfarenhet ifrån. 

I samband med detta blev jag är återförsäljare av ett av världens populäraste märken; Perma Blend. Detta har vi jobbat vidare på under året och vi har nu mycket kunder på andra salonger som också upptäckt hur bra dessa pigment är och handlar av oss i vår nya fina webshop.
Men för att hinna med allt detta behövdes hjälp! Och då vi funderat länge på en receptionist så anställdes en kombinerad receptionist/assistent för att jobba med blandade saker i salongen. I augusti välkomnade vi Josephine Lones! En superduktig och kompetent tjej på bara 21 år.

Josephine och Ulrika
Josephine och Ulrika


Men vi får inte gå händelserna för långt i förväg för lite annat hann också hända på våren/sommaren. Bland annat hade vi äran att ha min gamla elev Sara Berg hos oss en tid. Hon utförde permanent makeup på ögonbryn i ett par månader. Sedan bar det av hem till Borlänge igen och egna salongen.
I våras hade jag även en trevlig kund vid namn Tina, som berättade att hon var injektionssjuksköterska med egen klinik i Nynäshamn. TYyärr hade vi inte riktigt tid och plats för någon sådan behandling hos oss just då. Men tanken fanns ändå och vi hade en del som efterfrågat just denna typ av behandlingar. När hösten närmade sig hörde Tina av sig och undrade om vi inte ändrat oss. Och det hade vi =) Nu hade vi utrymme för att erbjuda även dessa behandlingar igen, efter att ha haft uppehåll i ca 1 år. Så två gånger i månaden har vi duktiga och trevliga Tina Löfstrand på plats i salongen och man kan bli slät och fin med hjälp av lite Botox och Fillers.
 


Under våren tog vi även in två nya hudvårdsmärken; Priori och Reviderm. Två högkvalitativa märken med mycket forskning bakom. Till Reviderm hör även Skinneedling och denna maskin ersatte då vår förra MIcroneedlingmaskin. 

Vi har även hunnit med att gå lite kurser. I April hade vi Olga från Ukraina hos oss som lärde ut sin teknik inom puderbryn, smokey eyeliner och Aquarelle Lips.
Vår hudterapeut Sanna har fått utbidning inom hudvårdsmäkena Priori samt Reviderm för att få ut så mycket som möjligt under behandlingar med dessa två.

Hos oss har vi också hållt egna kurser där jag utbildat inom permanent makeup och Daniel har tillsammans med Sofie Lönn utbildat inom Plasma Lift. Plasma Lift Nordic är vårt egna exklusiva märke från tyskland.

Vi har även utformat och börjat skicka iväg nyhetsbrev 1 gång i månaden. Där vi berättar lite om olika behandlingar, nyheter och erbjudanden. 

Vi har jobbat på den grafiska profilen för en mer enhetlig layout. Fokus har varit på huvudfärgerna Svart och Guld. 


Lite siffror och annan kul info:
- 45% nya kunder under året. Vilket betyder att 55% är trogna och nöjda kunder som vill komma tillbaka vilket är kul!
- Vi har haft sammanlagt 1 444 stycken behandlingar.  Där Daniel vann med hela 419 kunder.
- Vi har haft 4 bloggare (samarbeten) hos oss under året bland annat Youtubern Jasse och profilen Farao Groth hos oss. 
- Vi har 18.600 följare på Instagram och 3.377 på Facebook.
-Besök på hemsidan 89.600 st 
-Nya tjänster under året; Skineedling från Reviderm. Aquarelle Lips och Smokey eyeliner inom permanent makeup. Ansiktsbehandlingar från Priori. Botox och Fillersbehandlingar. 
- Ny webshop för professionella utövare inom permanent makeup och Plasma Lift.
 

Diana, Daniel, Josephine, Sanna, Tina och jag Ulrika
Diana, Daniel, Josephine, Sanna, Tina och jag Ulrika


LIte tråkiga och jobbiga saker har såklart också hänt under året då framförallt jag blev sjukskriven i våras för utmattningssyndrom. Efer 3 månaders heltidssjukskrivning har jag endast jobbat halvtid under höst/vinter. Det går upp och ner men jag lär mig förhoppningsvis något på vägen.
Diana har också haft ett litet kämpigt i år efter många år av slit så hon har också jobbat lite på halvfart...

Vi hoppas att vi hittar ny energi nu när ljuset börjar komma tillbaka , så att vi kan fortsätta leverera massa härliga och bra behandlingar även kommande år framöver.

Tack för ert stöd under året! Låt 2020 komma med massa roliga nyheter och underbara möten med våra kunder!

MVH/Ulrika Gedin
PS. Följ oss här på instagram där du även kan ta del av en liten video med samlade bilder på allt som hänt under året!  

Läs hela inlägget »

Ännu ett år har gått och mycket har hunnits med i salongen. Det har varit en del motgångar såsom den stora vattenskadan som drabbade salongen förra vintern och som behövde åtgärdas i somras under lågsäsongen. I hela 9 veckor hade vi stängt då hela receptionen revs, golv, väggar och badrum. Detta byggdes sedan upp igen och färdigställdes så att det såg ut som innan. 1 veckas försening blev det där vi motvilligt behövde boka om 55 kunder. 
Efter att vi öppnat igen gick det ett par veckor tills nästa tråkighet uppstod i form av inbrott. De fick med sig dator och kassaskåp. Där datorn var det stora problemet eftersom de flesta dokument fanns där och vissa av dessa hade vi inte gjort backup på. Så den första veckan efter stod vi utan deklarationer för våra kunder att fylla i och utan dator där vi kunde boka och svara på mail. 
Ett par veckor till gick och rutan krossades på ytterdörren. Ren skadogörelse men ack så onödigt.

Så till det postiva som hänt under året och vi kan lägga det negativa bakom oss.
Vi har haft ännu fler bokningar än någonsin då vi utfört hela 1957 behandlingar. Vilket är en hel massa kunder som besökt oss under året. Stort tack för förtroendet!
Vi har även fått en ny anställd, hudterapeut Sanna Läck som vi är glada över att få in i vårt team. Sanna har nämligen en hel del erfarenhet av hudvård de senaste 20 åren. Och hon är en väldigt positiv och glad som person. Vi hoppas att kunder kommande år kommer bli lika förtjusta i henne som oss andra.
Även nya produkter och utrustning har köpts in under året bla. vår nya lasermaskin för hårborttagning Motus AX som är en av världens absolut modernaste och effektivaste laserutrustning. Även denna från vår leverantör Synos som även levererat våran Q-terra Q10 som vi haft i drygt 3 år och som vi fortfarande är väldigt nöjda med.
Nytt hudvårdsmärke har köpts in för både effektiva och professionella salongsbehandlingar och även hemvårdsprodukter. Märket heter Elizabeth Arden Pro och är skapt av Joe Lewis som är en världskänd cosmeceutical-forskare och uppfann bla AHA-syran. Inte att förväxla dessa produkter med "vanliga" Elizabeth Arden serien då det är en helt annan.
Vi har även provat ut ny utrustning inom Permanent makeup. Vi försöker alltid ligga i framkant där vad gäller maskiner, pigment,och teknik. Så vi har bla nya maskiner från USA (Xion och Bellar) samt nya pigment också från USA, som heter Permablend. Vi har även gått flertalet vidareutbildningar i år.

Vad gäller nyheter har vi även blivit leverantörer av ett helt nytt märke med kvalitetsmaskiner inom Plasma Lift. Enheten är tillverkad i Tyskland, det land som ligger i framkant inom den teknologin. Och med Plasma Lift Nordic kan vi nu utföra säkra och effektiva behandlingar med en Plasma Lift kvalitetspenna som ger fina resultat men inte skapar ärr eller brännskador! Det finns tyvärr mycket skräp på marknaden inom detta just nu. Vi utbildar och säljer produkter, mer info på www.plasmaliftnordic.se
 


Gedin Studio är ett familjeägt aktiebolag som drivs av mig Ulrika Gedin och min man Daniel Hellsten (laserterapeut hos oss). 
Att driva företag kallar vi själva för en livsstil, där företagets alla sysslor blandas med det privata familjelivet. Att balansera upp dessa två viktiga delar av vårt liv kräver tid och tålamod. Vi har två barn, Stella som är 2 år och Elise som är 7 år. Stella började i Augusti på förskolan och Elise började första klass, alltså två stora händelser i deras liv. Och att finnas där för dem är självklart viktigt för oss. Samtidigt som det är viktigt att alla våra kunder i salongen blir nöjda och glada med både behandlingar och service.
Vi flyttade även till en ny stad (Norrtälje) där vi köpt ett fint litet hus. Så ledigheten under stängningen i somras gav oss tid för att bo in oss och låta barnen lära känna vår nya lilla stad. Redo att jobba för fullt sedan när vi kunde öppna salongen igen efter sommaren.
Under vintern nu har vi drabbats av en hel del sjukdomar i familjen då minstingens immunförsvar inte är fullt utvecklat och hon dragit hem det mesta. Jag och Daniel har försökt att pussla och dona för att inte behöva boka om en massa behandlingar men trots detta har en del dagar fått ombokas/avbokas som följd. Men känner ändå att våra kunder har varit förstående kring detta och det är jag supertacksam för. Tack för förståelse!

Jul i Egypten 2018
Jul i Egypten 2018


Nu blickar vi framåt mot ett nytt år där vi bland annat firar 10-årsjubileum av Gedin Studio! En summering av dessa 10 år får bli ett helt nytt inlägg som ska bli superspännande att skriva! Vi ser även fram emot ännu fler vidareutbildningar för oss själva att gå på. Men även utbildningar för oss att hålla, inom Permanent Makeup och Plasma Lift. Vi ser fram emot att hjälpa våra elever framåt inom denna bransch.

Viktiga händelser som skett under 2018 i företaget:
- Nya tjänster såsom hårborttagning laser, Plasma Lift och hudvård.
- Nya produkter till försäljning i salongen bla. Elizabeth Arden Pro
-Ulrika har gått 2 vidareutbildningar
-Diana har gått 2 vidareutbildningar
-Daniel har gått 3 vidareutbildning
-Sanna har gått 3 vidareutbildningar 
-Vi har tagit in och testat och bytt ut arbetsmaterial inom Permanent makeupen. (vi vill alltid jobba med det senaste, säkraste och bästa produkterna!)
-Startat nytt märke inom Plasma Lift; Plasma Lift Nordic
- Vi har omskrivits i 2 bloggar
- Vi har uppnått 17 000 följare på instagram
- 3 255 följare på facebook
- 86 319 besök på hemsidan
- 1 957 bokningar (utförda behandlingar)

Ta vara på er och hoppas att starten på 2019 blir till något extra! Gott nytt år!

MVH/Urika Gedin

 

Läs hela inlägget »

Just nu finns det otroligt mycket utbildningar inom kosmetisk tatuering. Men hur vet man vilken utbildning man ska välja?

För ca 4 år sedan började 3dbryn gjorda med Microblading (manuell metod) att explodera i popularitet på skönhetsmarknaden. Detta var en ny modern teknik som precis kommit till Sverige. Och man kunde se bilder på ojämna och glesa bryn, eller med inget hår alls. Som förvandlades till fylliga och välformade ögonbryn.
Behandlingen var enkel, man ristade in smala streck i brynen med hjälp av ett verktyg som såg ut ungefär som en penna och det såg ju så naturligt ut!
Tidigare associerade man "tatuerade bryn" till gamla tanter som hade blåa eller gröna ögonbryn i en tunn bågformad linje. Men nu kunde man alltså få hjälp med sina söndernoppade bryn.

I takt med att populariteten växte så kom också branschens baksidor fram. Det fanns endast ett fåtal företag som utbildade i detta och dessa hade kort erfarenhet om ens någon erfarenhet alls. Utbildare som inte visste hur djupt tatueringen skulle sitta eller vilka färger som passade vilken slags hy. Detta resulterade i dåligt utbildade terapeuter som gav både ärr, fula färger och missprydande ögonbryn till sina kunder.
Nu har det gått en tid och kunskap och erfarenhet har byggts upp under dessa år på vår marknad. Många valde att söka sig utomlands för att tillföra mer kunskap till den svenska marknaden. Och bättre material och färger togs i bruk. Läkemedelsverket och hälsoinspektionerna i kommunerna fick upp ögonen för den nya tatueringsmarknaden med permanent makeup och kunde tillsätta mer kontroller av hygien och kontroll av pigmenten.

Jag startade själv mitt yrke som permanent makeupartist på en av dessa första utbildningar i sverige för 4 år sedan. Och jag kom oerfaren och utan rätt kunskap hem igen till min egna salong och skulle börja tatuera folk i ansiktet. Som tur var hade jag arbetat som vanlig makeupartist så jag hade redan en viss känsla för färg och form. Men inte för vare sig hygien, teknik eller kunskap om färgteori för tatueringar - vilken är en helt annan skola än den för vanlig makeup.

Jag började därför söka kunskap på annat håll. Och många forum för Permanent Makeupartister på Facebook blev min räddning. Jag har spenderat otaliga timmar online för att läsa, diskutera, titta på bilder, få tips om litteratur, tips om pigment, tips om verktyg och material, tips om hygien och även anmäla mig till ytterligare påbyggnadskurser från internationella och ERFARNA permanent makeupartister. Jag har även fått fina kontakter både i utlandet och på den svenska marknaden där jag kan utbyta erfarenhet och där vi kan hjälpa varandra för att nå så bra resultat som möjligt.

Under dessa år har jag fått frågan om jag vill utbilda andra. Men jag har hela tiden hävdad att jag fortfarande är under upplärning. Jag lär mig nya saker VARJE DAG. Både från egen erfarenhet med kunder och utprovning av alla olika slags produkter och olika märken. Men också av att titta, lyssna, dela med mig och lära av andra!

MEN nu är jag äntligen redo att samla ihop all min kunskap för att föra den vidare den till nya utövare men också gamla.


Därför har jag nu under mer än ett halvår byggt upp en privatutbildning. Där jag erbjuder både kurser inom den manuella tekniken och den med maskin.

Vad jag nu upptäckt, som har hänt de senaste åren, är att marknaden eskalerat åt lite fel håll. Samtidigt som vår bransch har växt oändligt med massa nya utövare så har nästan inga regler eller lagar tillkommit. Det betyder att de som utbildar har blivit fler, men inte bättre! Så det finns nu ännu fler utbildare, men med fortfarande fel kunskaper. Och detta främst pga att det inte finns något regelverk om vem som faktiskt får utbilda någon annan. Många börjar därför utbilda andra redan efter några veckors egen erfarenhet! Det är skrämmande.....

I min salong har vi laserborttagning av tatueringar och laser av permanent makeup. Och vi har ca 15 ögonbryn i veckan som måste lasras bort! Detta är resultatet av bristande kunskap ute på marknaden.

Därför vill jag gå igenom några viktiga punkter som bör ingå i en seriös utbildning:

FORMEN
Detta är en av de viktiga stegen till att ett par ögonbryn blir lyckade i någons ansikte.
Man kan inte ta en färdig mall och sätta fast i någons panna. Nej det är många saker som man behöver ha med i beräkningen för att ögonbrynen ska se balanserade ut i någons ansikte. Man måste ta hänsyn till ansiktsform, ögonens placering, benstruktur, ålder och det viktiga; kundens önskemål. Ögonbryn är en så viktig men ändå personlig sak i någons ansikte. Och självklart ska vi som professionella ge råd om vad som passar, och inte passar! Men ändå så måste det finnas en viss lyhördhet för vad kunden faktiskt trivs i. På en utbildning som är seriös ska man få med sig kunskap och verktyg till hur man formar ett par snygga bryn i någons ansikte- på olika sätt. Och även hur man kan mäta upp och se rätt symmetri. Jag hör skräckexempel om kunder som kommit till en terapeut, lagt sig på britsen och bara börjat bli tatuerade! För mig själv som har erfarenhet tar det minst 20 minuter att kontrollera att brynen har den form den ska. Och ibland ända upp till 40 minuter!

FÄRG
Det här området är mer komplicerat än det låter. Pratar vi om vanligt smink så sätter man det ovanpå huden och ingenting ändrar egentligen dess färg. När vi kommer till tatueringar så är det en helt annan sak. Här sätter vi färgen nere i någons hud och vi måste ta hänsyn till bl.a. undertoner i huden, ton på huden, melatonin i huden, ålder, hudtyp, vald teknik och hudens skick.

TEKNIK
Det må se enkelt ut att få till dessa små fina streck i huden. Men mycket teknik och kunskap ska till för att resultatet - efter läkning - ska bli som önskat. Många många bilder visar bara upp helt nygjorda ögonbryn. Men sanningen är den att ett snyggt slutresultat på helt läkta ögonbryn är väldigt svåruppnåeligt! Det är oerhört lätt att gå för djupt, för löst, för snett, för tätt, för glest osv. Det ska se jämnt och naturligt ut samtidigt som så mycket som möjligt av färgen ska sitta kvar i huden.
Det är det resultatet som kunden sedan ska bära runt på. Så det är otroligt viktigt att jobba för en bra teknik och fina läkta resultat - inte bara snygga bilder till hemsidan.

METODEN
Nu för tiden finns det även en hel rad olika metoder att använda sig av - och även olika utseende på ögonbrynen beroende på vilken metod man väljer att arbeta med. Det finns en uppsjö av olika nålar, maskiner, verktyg osv. Det kan vara bra att lära sig veta vad alla de olika metoderna och stilarna och maskinerna kan göra. Även om man inte behöver jobba med alla!

PRODUKTERNA
I takt med att permanent makeupbranschen växer och växer kommer det även ut mer produkter på marknaden. Det finns olika pigment till olika tekniker och metoder. Det är olika lång hållbarhet på dem. De är olika koncentrerade. De är olika uppbyggda och de är olika bra! Även här är det viktigt att jobba med ett märke av bra kvalitet som man litar på, för det gör arbetet så mycket enklare.
 

Detta är de allra viktigaste punkterna som man bör lära sig om på sin utbildning. Men viktigast av alla är ändå vem som utbildar och vilken kunskap och erfarenhet den har, och vilket stöd du får efter utbildningen. Jag har fått känna av hur det var att bli helt utlämnad till mitt eget öde där kunderna litade på MIG samtidigt som jag inte litade på mig själv. Det var en oerhört jobbig tid och ingenting som jag önskar någon annan! Och det kommer jag inte utsätta mina framtida elever för. Stöttning och handledning är något som vi kommer att fokusera på i min utbildning.

För mer information om privatutbildningar på www.gedinstudioacademy.se
 

Läs hela inlägget »

Vi börjar med en liten summering av 2016 då det hände en hel del i företaget. Den stora händelsen var uppbyggandet av en helt ny salong. Vi fick möjligheten att ta över en lokal på 122 kvm på välkända Valhallavägen med bra förbindelser både till tunnelbana, buss och pendeltåg. Men även med parkeringsmöjligheter och möjlighet med en promenad till Stockholm Centrum på 10-20 minuter (beroende på var i centrum). Problemet var att lokalen var en gammal Pub så mycket behövde göras, istort sett en helomfattande ombyggnad av väggar, tak och golv och helt ny planritning. Men efter 2 månaders intensivt byggande med som mest 10 byggare i lokalen samtidigt stod den nya salongen till slut klar i Oktober.
Med ett större vänterum, reception och kundtoalett, 5 enskilda behandlingsrum med allt som behövs i hygienväg, personaltoalett, kök och ett helt nytt ventilationssystem och larmsystem. Var vi nöjda med resultatet och kunderna likaså.
Och med större lokal kunde vi även uttöka verksamheten med ytterligare personal för att erbjuda fler tjänster bland annat inom Botox, fillers, fransförlängning och Lash Lift.
För mig slutade året fulländat på ett mer personligt plan då jag födde en liten flicka den 17 December, vår fina "lillasyster" Stella.
 

2017 började för mig med 3 månaders mammaledighet innan jag i Mars var tillbaka för att ta hand om mina kunder igen. 65 % av de jag tog emot 2017 är återkommande "gamla" kunder från 4 år tillbaka,  vilket jag är oerhört glad för och bevisar att de är nöjda och vill komma tillbaka. Övriga är nya kunder som jag även försöker hinna ta emot. Väntetiderna blev något längre detta år då jag även varit till hälften mammaledig och även hade en ännu större salong att ta hand om och allt bakom kulisserna som tilkommer.

För de som är nyfikna innebär det bla marknadsföring av salongen och övriga 5 kollegorna, kundservice (ca 30 mail om dagen), bokningar och ombokningar, inköp av material till salongen och kontakt med leverantörer, löpnade dagliga uppdateringar och underhåll av sociala medier såsom facebok och instagram men även hemsida och bokningssida. Kontroll av personalens arbetskvalitet och resultat. Salongens renlighet och hygienstatus. Kontakt med läkemedelsverket och kommunens miljö och hälsoenhet.Allt ska löpa på och viktigast av allt är våra kunders nöjdhet! 

Och när året summerats har omsättningen gått i en fin positiv kurva och jag själv har lyckats utföra totalt 477 behandlingar under året.

Övrigt som skett under 2017 i företaget:
- Ny webshop har öppnats 
- Nya tjänster såsom fransförlängning och lashlift har införts
- Nya produkter till försäljning i salongen bla. Nanolash, Tan Can och Grande Lips
-Ny receptionisttjänst (växel) för service vid bokningar
-Ulrika har gått 2 vidareutbildningar
-Diana har gått 3 vidareutbildningar
-Vi har tagit in och testat och bytt ut arbetsmaterial (vi vill alltid jobba med det senaste, säkraste och bästa produkterna!)
-Vi har varit värdar för en masterclass inom eyeliner och läppar med Andrea Toth (välkänd tränare från england).
-Daniel har deltagit på 2 mässor med vår lasermaskin
-Vi har omskrivits i 3 bloggar och 1 tidningsartikel
-Vi har varit sponsorer på 1 gala
-Vi har uppnått 14 600 följare på instagram
- 3 244 följare på facebook
- 91 913 besök på hemsidan
- 1 944 bokningar
 

En liten tråkig nyhet:
För några veckor sedan stod en kran på i ett intilliggande rum (inte vår lokal). Men som resulterade i en översvämmning av vatten i hela vårat vänterum och reception samt kundtoalett. Vårat golv drog åt sig vatten och gipsväggar likaså. Resultatet är nu ett förstört vågigt golv i halva lokalen samt fuktskador i både underliggande golv och 4 väggar. Enligt undersökningar från försäkringsbolagets tekniker kommer vi någon gång under 2018 behöva stänga salongen i minst 6 veckor och behöva riva hela receptionen, vänterummet och toaletten (golv och väggar) för att torka ur och sedan bygga nytt. När detta kommer ske vet vi inte ännu och vi vill helst förtränga det en liten stund till. Men mer information om detta kommer när vi vet när detta måste ske.
 

Övriga nyheter för 2018 är bland annat att vi kommer ta in världens främsta lasermaskin för borttagning av hår, samt att vi i Februari är värdar för en utbildning för PhiLings. Helt nya och revolutionerande hudvårdsbehandlingar mot ärr och rynkor som våra terapeuter Daniel och Sandra kommer att utbilda sig i. Men vi vet av erfarenhet att 2018 kommer fyllas med mycket mer än så, så håll utkik genom att följa oss på instagram eller facebook!

Vi vill även passa på att tacka alla våra fina kunder som varit hos oss under året. Vi är enormt tacksamma för era bokningar och eran värme och entusiasm när ni kommer till oss för att få en av våra behandlingar! Stort tack och på återseende!

Läs hela inlägget »
. .


Just nu har vi ca 10 tatueringsborttagningar i veckan av ögonbryn! Och det blir bara mer och mer och värre och värre. Sedan microblading blev populärt har det ploppat upp nya utförare i varje gatuhörn. Och vet du som kund vilka lagar och regler som gäller för att få tatuera någon i ansiktet i Sverige? Inga som helst!!!! 

Många mailar mig och frågar? Kan jag få gå kurs hos dig? Nej svarar jag! Jag har endast jobbat i 3 år. (jag vill minst ha jobbat i 4 år innan jag börjar lära ut. Jag har fortafrande massor att lära).
Vet ni vilka regler som gäller för att få utbilda nån annan i detta i Sverige? Inga regler alls!!!! En nyutbildad kan börja utbilda en annan i detta efter 1 vecka utan att det är olagligt! Och det förekommer hela tiden... Att nyutbildade utbildar nya är det stora problemet. För då finns inte kunskapen!

Just nu bjuder in tränare från utlandet för att de ska kunna vidareutbilda de som redan är utbildade! Nu på tur står en av englands bästa tränare. Jag har mailat till alla som jobbar i sverige med en inbjudan. Men vad händer då? Jo väldigt få är intresserade av att betala för en vidareutbildning. För de har ju redan gått en kurs!? (När alla egentligen skulle behöva gå minst 2 till om året)....

Idag fick vi lasra bort de fulaste brynen någonsin på en cancersjuk patient som varit hos en riktig klåpare! Hon mår oerhört dåligt både av hennes ögonbryn och av sin sjukdom.

Varför ser marknaden ut såhär då? Mycket pengar att tjäna både som utförare och utbildare. Detta är en populär behandling som många kunder vill göra. (Helst till så billigt pris som möjligt). Och det finns FÅ bra utbildningar i sverige. Certifieringen är inte reglerad, det finns ingen standard och ingen kontroll. (jag kan skriva ihop ett certifikat här på datorn nu och skriva ut det och ge till vem som helst!). Inga regler och inga lagar vem som får utföra detta. Och värst av allt? 
Du som kund har ingen som helst försäkring eller rätt till ersättning om du drabbas av ett dåligt utfört arbete!

Mvh/ Ulrika Gedin

(Jag är utbildad makeupartist sedan 2009 och gick sedan över till Permanent makeupartist 2014. Alltså efter 5 år av färglära, symmetri, makeup och koll på det mänskliga ansiktet. Innan jag började tatuera in smink på någon! För övrigt har jag själv gått en värdelöst dålig utbildning i microblading (hos Taffy) följt av flera dåliga vidareutbildningar. Så jag har fått lära av mina egna misstag tills jag helt enkelt utvecklade min egen teknik. Och fick sedan utforska världsmarknaden, vilket jag gör dagligen,  efter de bästa produkterna och verktygen.)

 

Läs hela inlägget »