gedin_studio_logo_flat_wide_neg

          INFO      -    CONTACT    -   COLOURS     -     SHOP

Information om utbyte av Red 210 mot Red 254

Kära Perma Blend Family,

Vi vill meddela att vi har gjort några spännande formuleringsförändringar som kommer att förbättra färgen och prestandan hos våra pigment. På Perma Blend strävar vi alltid efter att utvecklas och utvecklas i säkerhet, effektivitet och kvalitet.
Med den ständiga kosmetikindustrins växande popularitet svarar hälso- och säkerhetsbestämmelserna i olika länder med strängare regler. Vi följer ResAp 2008, som är den europeiska resolutionen om tatuering och permanent kosmetika.
För att ligga i framkant har vi officiellt börjat ta bort Red 210 (CI # 12477) från våra produkter och i sin tur börjat använda Red 254 (CI # 56110). Red 210 är en FANTASTISK FÄRG och har funnits i tatueringsbranschen i nästan 100 år, men framåt är Red 254 det säkraste alternativet. Observera att du fortfarande kan fortsätta att använda dina pigment som inkluderar Red 210.
Våra kemister är väldigt erfarna och har lyckats kopiera nyanserna av många av de befintliga färgerna med Red 254. Men det finns vissa subtila skillnader i hur våra pigment förekommer i flaskan, som kan orsaka förvirring hos artisten. 
 

Där det står "Peel It" i högra hörnet upptill, kan du snabbt se om du har en ny eller gammal formula i flaskan. Den Gråa är NY och den Blå är GAMMAL. Dubbelkolla även etiketten på din flaska för att identifiera Red 210 (CI # 12477) och Red 254 (CI # 56110).


Med målet att klargöra orsaken till att pigmenten verkar annorlunda i flaskan kontra utanför flaskan, låt oss titta på termer som vi tatuerare och våra kemister använder:
MASSTONE - färgen i sin mest koncentrerade form och används för att beskriva hur en färg ser ut i flaskan. Gravitationen drar några av de tätare ingredienserna i pigmentet till botten av flaskan och kommer till och med att fläcka insidan av flaskan, vilket i sin tur får pigmentet att se annorlunda ut än det egentligen är.
UNDERTONE - hur färgen ser ut när den är "utspridd" och hur den ser ut på huden. Det mest effektiva sättet att förhandsgranska en färgs underton är att utföra en "draw-down" som innebär att sprida pigmentet över ett vitt medium för att se det från det mest centrerade till lättare form.
Du kanske ser några inlägg på sociala medier där artister är oroliga för de nya tonerna. Men var säker på att de har omformulerats noggrant för att matcha de gamla färgerna. Variationerna mellan de gamla ( med Red 210) och de nya (med Red 254) har hållits till ett minimum. Under en övergång som denna kommer det dock alltid att finnas en inlärningsperiod som man behöver göra som artist för att lära känna sina färger.
Nedan visas exempel på färger som har små omformulerats: Forest Brown, Fudge, Tres Pink och Sweet Melissa. Dark Forest Brown och Dark Fudge är två nya färger där draw-downs också visas. (dessa kommer att komma framöver)
När du jämför flaskor med varandra kommer du att se en variationer. Och vi uppmuntrar alla användare av linjen att lära känna pigmenten genom att utföra egna draw-downs på papper. Perma Blend är en mycket användarvänlig linje och du kan blanda och ändra färgerna med alla andra färger i Perma Blend-linjen.


För att ytterligare förbättra våra ingredienser använder vi ett nytt konserveringsmedel: bensylalkohol. Benzylalkohol används som ett bakteriostatiskt konserveringsmedel vid låga koncentrationer i intravenösa mediciner, kosmetika och lokala läkemedel. Konserveringsmedel skyddar produkter mot tillväxt av bakterier, svampar och jäst. Utan konserveringsmedel kan produkter förstöra och eventuellt skada dig.
Pigmenten innehåller endast 1% Benzylalkohol och har testats med stabilitetstest för att vara säker på att det fungerar för våra pigment. Den gör färgerna lite tjockare i konsistens, något som vi blivit ombedda av våra kunder att göra ändå. Om du stöter på den här situationen och föredrar dina pigment tunnare, kan du späda ut dem med Thin Shading Solution för att uppnå den konsistens du önskar.
Vi har också tagit ytterligare ett steg mot högre standarder och bästa tillverkningspraxis. I slutet av detta år med långt, hårt arbete har vi nästan slutfört vår ISO 13485-certifiering som medicinsk anläggning. Denna certifiering sätter oss ovanför resten av tillverkarna som en säker och ansvarsfull leverantör.
När du kommunicerar med dina salongskunder angående dessa förändringar och framsteg, kommer du att kunna informera dem om att Perma Blend stadigt utvecklas för att bli den säkraste, effektiva och den mest högkvalitativa linjen på marknaden.
Tack för ditt tålamod under denna tid. Vi alla på Perma Blend fortsätter att värdesätta ditt stöd och feedback. Det kommande året kommer att bli vårt bästa år hittills; Vi är glada över att arbeta tillsammans medan vi fortsätter att leverera industriledande permanenta kosmetikprodukter!

Vänliga hälsningar,

Lou Rubino, Anne Marie Rubino och Perma Blend Team

(info@permablend.se)

Social media
Instagram: @permablend_nordic
Facebook: @permablendnordic

Contact:
info@permablend.se

Gedin Studio AB
Valhallavägen 69
11428 Stockholm

Subscribe

* indicates required