top of page
  • Skribentens bildKatya Bulakh

Hur väljer man en permanent makeupartist?

Du har äntligen fattat beslutet att du vill göra en permanent makeup (PMU).

Det finns bara en liten fråga kvar: Hur väljer jag rätt PMU artist och salong?


Jag heter Katya och har arbetat med Permanent Makeup i över åtta år. Ofta blir jag kontaktad av klienter som av olika anledningar inte kan boka behandlingar hos mig personligen. Till exempel om kunden bor i ett annat land. Genom åren har jag därför utvecklat en pålitlig algoritm för att hjälpa klienten att välja en annan PMU artist. Här kommer mina tips!

1. Titta på bilder av artistens verk. Huvudkriteriet: du gillar verkligen denna experts arbete och det motsvarar din estetiska vision. Alla artister jobbar lite olika och har sin egen stil även inom kosmetisk tatuering.

2. Kolla även in bilder med det läkta resultatet av en behandling, inte bara hur det ser ut direkt efter. Finns det inga läkta bilder? Då är det av en anledning! Tekniken för att det även a läka in bra i huden är svår, och det är det som skiljer en expert från en lärling. Det läkta resultatet är så det kommer se ut kommande år!3. Kunskap! Permanent makeup är en hel värld, och det gäller att vara uppdaterad. Vad skriver den här artisten/salongen om på sociala medier, hemsida eller blogg? En riktig expert och har något att säga om ämnet och det bör innehålla praktiska råd, beskrivning av procedurer, kontraindikationer, life hacks eller annan information som kan vara användbar för dig!
4. Var uppmärksam på recensionerna! En bra specialist har alltid en samling av recensioner från nöjda kunder. Ju fler desto bättre.


5. Var inte rädd för att ställa frågor. En professionell PMU artist kommer att kunna svara på alla dina frågor. Samspel och förståelse är viktigt mellan artist och klient. Känner du att hon tappar tålamodet, visar irritation? Då är det förmodligen inte rätt person att gå vidare med.


6. Var uppmärksam på bilder från behandlingsrummet. Använder de handskar, munskydd, plast runt verktyg, engångsartiklar, ser det städat ut? Säkerhet och renlighet är viktigt!

Vi önskar att du inte misstar dig vid valet av din artist! Utan får den upplevelse som du förväntat dig.Text och foto av Katya Bulakh, mer info om mig ---> OM OSS

387 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page