top of page
tatueringsborttagning

Med ny teknik och världens första tvillingpuls kan vi erbjuda en säker, snabb och effektiv behandling.

Under en laserbehandlingen tränger laserpulserna ner till det djupet där färgen sitter. Bläckpartiklarna splittras till små små bitar som sedan forslas bort av ditt eget immunförsvar.

Tatueringsborttagning med laser

Men ställ dig först frågan;
Vad är ditt mål med behandlingen?

ta bort tatuering

Full borttagning

Var tredje månad

När det kommer till att ta bort en tatuering helt så är det vanligt att man undrar om det överhuvudtaget går. Svaret är att det absolut gör det men att man aldrig kan garantera det samt att det tar tid. Vill du tar bort en tatuering utan att få ärr så är det en process du behöver vara hängiven till och följa upp var tredje månad. Det är svårt att säga hur många behandlingar som krävs då det är individuellt men man brukar säga att det krävs ca 8-10 behandlingar för att ta bort en tatuering helt, med 3 månaders mellanrum för läkning.

Blekning inför en CoverUP

Ett par gånger

De flesta tatuerare vill att den gamla tatueringen bleks ett par gånger inför en så kallad Cover-up. Då vår maskin innehar tvillingpuls minimerar det antalet gånger du behöver behandla tatueringen. Räka med 2-4 gången för att din tatuering ska bli så pass blek att den gamla kan täckas med en nytt fint motiv.

Borttagning av tatuerade ögonbryn

Annorlunda färger

Att ta bort gamla tatuerade ögonbryn är en konst i sig. Men då vi gör väldigt mycket borttagningar av ögonbryn har vi koll på det mesta vad gäller permanent makeup och hur de olika färgerna reagerar med lasern. Obligatorisk konsultation är ett krav inför behandling. Där får du även en uppskattning för hur laserterapeuten upplever din gamla kosmetiska tatuering och dess färger.

Andra vanliga frågor!

Hur många gånger tar det?

Det beror på olika faktorer tex. färg som använts, djup på tatueringen, ålder på tatueringen och vilka färger den innehåller.
I många fall försvinner en tatuering helt på mellan 8-10 behandlingar. Minst 3 månaders läkning krävs mellan varje behandling.

Minst 4 veckors läkning krävs vid borttagning av ögonbryn.

Blir det ärr?

Nej , lasermaskinen angriper endast pigmentet och inte huden i behandlingsområdet.
Men det kan uppstå vätskeblåsor efter behandling, speciellt om man inte är noggrann med att kyla hemma efter behandlingen.
Uppstår blåsor måste man vara väldigt försiktig så dessa inte går sönder. Går de sönder så kan huden ta skada eller bli infekterad. Och i värsta fall kan det blir ärr vid läkningen av dessa!

Ska man tänka på något efter behandlingen?

Man ska kyla ordentligt med isklamp hemma så länge området känns varmt. Man ska även smörja med salvan som man får med sig. Och inte pilla på eventuella vätskeblåsor.

 

Man ska även undvika direkt solljus minst 1 vecka efter behandling. (kläder skyddar).
Man ska även undvika hård träning, bastubad och pool med klorerat vatten den första veckan.

Kan ni ta bort tatuerade ögonbryn?

Ja i många fall går det! Men vissa kosmetiskt tatuerade ögonbryn innehåller färger/ingredienser som ej går att lasra bort. 
Därför krävs en obligatorisk konsultation hos oss i förväg på Gedin Studio.

Lasern kan tillfälligt bleka ögonbrynshåret men som sedan växer ut som vanligt igen. 
Vi tar bort hela bryntatueringar eller större delar. Vill du ta bort småsaker rekommenderas Revivink.
Varje ögonbrynsborttagning har ett fast pris 1500 kr per tillfälle, oavsett storlek.

Gör det ont?

Ja det kan det tyvärr göra. Men den här maskinen är även den snabbaste. Så smärtan är över på väldigt kort tid. Vi kyler på kliniken direkt efteråt för att minimera smärtan. Vi rekommenderar även att köpa Emla-salva på apoteket innan behandlingen och ha på 2 timmar innan för att bedöva området.

Finns det några biverkningar, och hur kommer det se ut efter?

Man kan vara öm, svullen och röd några dagar efter behandlingen.
Det kan även uppstå vätskeblåsor på huden, som man måste vara väldigt försiktig med.

Fästpunkt tatuering

Säkerhet

Strålskyddsmyndigheten har föreskrifter om laser och IPL. Det innefattar tex. Skydd av ögon, inte lasra solbränd hud, vara ordentligt utbildad i lasermaskinen, ha kunskap om hur huden reagerar, medicinering osv.
Våra laserterapeuter jobbar tätt ihop med vår laserleverantör Synos och vi innehar behandlingsskadeförsäkring.
 

Vår utrustning är CE-certifierad för medicinskt bruk med certifikat 2195-MED-1133401. Lasertyper i maskinen: 1064nm (Nd:YAG), 532nm(KTP), 585nm(DYE) samt 650nm(Dye).

Q-Terra Q10.jpg

Maskinen skapar laserljus med fyra olika våglängder som tillsammans täcker hela spektrumet av tatueringsfärger. Det vill säga: den här maskinen kan ta bort färger såsom blått, grönt, brunt, rött och gult! 

Kontakt & Bokning

Har du fler frågor, vänligen maila: info@gedinstudio.se
Före-efterbilder samt videos under behandling finns på vår Instagramsida!

laser tatuering
bottom of page