top of page
  • Skribentens bildUlrika Gedin

ETT FÖRSTA INLÄGG I FÖRTVIVLAN

Uppdaterat: 24 sep. 2021

Just nu har vi ca 10 tatueringsborttagningar i veckan av ögonbryn! Och det blir bara mer och mer. Sedan microblading blev populärt har det ploppat upp nya utförare i varje gatuhörn. Och vet du som kund vilka lagar och regler som gäller för att få tatuera någon i ansiktet i Sverige? Inga som helst!Många mailar mig och frågar: "Kan jag få gå kurs hos dig?" Nej svarar jag. Jag har endast jobbat i 3 år. (Jag vill minst ha jobbat i 4 år innan jag börjar lära ut. Jag har fortfarande massor att lära).

Vet ni vilka regler som gäller för att få utbilda nån annan i detta i Sverige? Inga regler alls! En nyutbildad kan börja utbilda en annan i detta efter 1 vecka, och det är inget ovanligt alls. Och att nyutbildade utbildar nya är det stora problemet. För då finns inte kunskapen eller erfarenheten. Jag är utbildad makeupartist sedan 2009 och gick sedan över till Permanent makeupartist 2014. Alltså efter 5 år av färglära, symmetri, makeup och koll på det mänskliga ansiktet. INNAN jag började tatuera in smink på någon!


Men vi bjuder in utländska artister till salongen för att lära oss och och vidareutbilda oss! Nu på tur står en av Englands bästa tränare. Och jag har kontaktat alla som jobbar i Sverige med en inbjudan för att uppdatera sina kunskaper hos henne. Men vad händer då? Jo väldigt få är intresserade av att betala för en vidareutbildning. För de har ju redan gått en kurs!?Varför ser marknaden ut såhär då? Mycket pengar att tjäna både som utförare och utbildare. Detta är en populär behandling som många kunder vill göra. (Helst till så billigt pris som möjligt). Och det finns FÅ bra utbildningar i Sverige. Certifieringen är inte reglerad, det finns ingen standard och ingen kontroll. Och värst av allt?

Du som kund har ingen som helst försäkring eller rätt till ersättning om du drabbas av ett dåligt utfört arbete.


Så kolla upp vem du går till och hur länge den arbetat! Samt hur många kurser den gått! Idag fick vi lasra bort tatuerade bryn på en cancersjuk patient som varit hos en riktig klåpare! Hon mår oerhört dåligt både av hennes ögonbryn och av sin sjukdom. Det hela är väldigt sorgligt att bevittna....


Med vänlig hälsning, Ulrika Gedin


201 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page